reklam
reklam
DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN
reklam

Geleni Anlamak, Gereğini Yapmak

Yayınlanma Tarihi : Google News
Geleni Anlamak, Gereğini Yapmak
reklam

Geleni Anlamak, Gereğini Yapmak

Bireyin, toplumların, toplumları oluşturan toplulukların kendi içlerinde ve dış dünyalarında olan biteni hemen anlaması genelde zordur.

Odaklanma, dinleme, anlama, tekrar beklenti içine girme, kavrama, bilince çıkarma setuplarında illa bir yerde takılıp ilerleyememektedirler. İlerleyememe sonucunda üç durum oluşmaktadır:

1. Tekrar başa dönüp denemek. (Tekerrür etmek.)

2. Morali bozulup tekrar denemeyi bırakmak.

3. Düştüğü yerden kalkıp devam etmek.

İnsanlık tarihinin ve insanın bireysel ilerleyişi doğrusal 45 derecelik bir açıyla gerçekleşmez. Bu daha çok kâinatı anlamak için kullanılan, nesnelerin soyut anlatım dili matematikte bulunur. Matematik bilimi ise tek başına bir anlama ve değiştirme aracı değildir. Bu noktada sosyal bilimler devreye girer. Matematik biliminin incelediği ve bir sonuç olarak ifade ettiği bilgiler ışığında bir KARAR vermek, SEÇİM yapmak gerekebilir.

Her bir seçimde birden fazla etkileşimli sonuca ulaşılmaktadır. Bireyin, toplumların, toplumları oluşturan toplulukların, her davranışının, altında bir güdü, beklenti vardır. Dünya, doğa, toplum alanlarında bu güdü ve beklentilerin yansımaları, reel sonuçları olmaktadır. Genellikle doğru program ve örgütlenmeyi başaran, tüm modülleri ahenkle yaratabilenler istedikleri sonuca yakın bir sonuca ya da istedikleri sonuca tastamam ulaşabilmektedir.

Dünya üzerindeki her toplum, birey, topluluk aynı hızda aynı esneklikte, esenlikte değişim gösteremez. Değişime verdiği reaksiyon değişimin varlığına temas eden birey, toplum ve toplulukların kavrama, değiştirme gücüyle orantılıdır.

Yerel seçimlerde toplumun yaratılan ekonomik yıkım ve kahır karşısında tepkisiz kalmadığını, gözü kapalı peşinden gittiklerine değil, diğer kurumlara görev verme konusunda ümidi diri tuttuğu görülmektedir.

Bir karar verilmesi gerekmektedir, bu karar bir seçimi yaratmaktadır. Seçimin sonucunda ise yeni dönem ve kronik sorunlarla baş başa kalınacaktır. Sorunlarla boğuşmaya talipli olanlar bunları çözecek ya da bu sorunların üstüne atlayıp onu evcilleştirecek kaliteli insan ve kadrolar açısından ne durumdadır?

İnsan zihni akıl yürütürken düşünürken kendine sorular sorar, tefekkür, muhasebe atmosferinde iç ve dış koşullarını değerlendirir. Bu sorular kaçınılmaz olarak, bir programı gerektirir.

Aşağıdaki önerileri oluşan ya da oluşacak ortak, birleşik, tek bir hedefe kilitlenmiş toplulukların halkı ikna etmesi için dikkate alınmalıdır.

Yazılan yazıtı dikkate alması gerekenler, sadece bu ülkenin karar vericileri, siyasetçileri değildir.

Ülkemizin kaliteli, halkını seven, dürüst, dik duruş sahibi, alçak gönüllü, karakter kişilik sahibi insanlarına, aydınları tarafından dikkate alınmalıdır.

Tartışmanın bir yerden başlayıp insanların fikirlerini ifade etmesi bir şeydir.

Kısır olmayan bir tartışmanın sonunda elle tutulur bir programa ulaşmak ise iki şeydir.

Birleşik, kapsayıcı bir programın hayata geçmesi için gereğini yapmak ise üç şeydir.

Taslağın başlıkları aşağıdadır:

1. Eşitlik

2. Tam bağımsızlık

3. Demokrasi

4. Sürdürülebilir ekonomi

5. Halkçı yasal düzenlemeler

6. Çoğulculuk ve toplumsal barış

7. Kadın, çocuk, engellilerin hayatının iyileştirilmesi

8. Tarımda kalkınma ve kontrollü üretim

9. Sanayi kollarında devlet denetimi, yarı-kamulaştırma

10. İnsanca ücret ve temel gıda maddelerinde fiyat sabitlenmesi

reklam