reklam
reklam
DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN
reklam

Mustafa Sarıgül’den CNN TÜRK’e özel açıklamalar… ‘İmamoğlu’ndan davet almadım, lansman toplantısına çağrılmadım’

Yayınlanma Tarihi : Google News
Mustafa Sarıgül’den CNN TÜRK’e özel açıklamalar… ‘İmamoğlu’ndan davet almadım, lansman toplantısına çağrılmadım’
reklam

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, CNN TÜRK’te Hakan Çelik’in sunduğu Hafta Sonu programında açıklamalarda bulundu. İliç’teki maden faciasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Sarıgül, TBMM’deki araştırma komisyonu için “Komisyon siyaset üstü olacak. Birlikteliğimizi göstereceğiz. Olayın üzerine gideceğiz. Bu bizim için son derece değerlidir.” dedi. CHP yönetimine sitemini dile getiren Sarıgül, belediye başkan adaylarının belirlenmesi sürecinde görüşünün alınmadığını söyledi. ‘Yeni yönetimden siyasi nezaket beklerdim’ diyen Sarıgül, İmamoğlu için de “Kendisinden davet almadım. Lansman toplantısına çağrılmadım. Çağrılmadığım yere gitmem.” dedi.

Kaynak: Hürriyet

Mustafa Sarıgül‘ün konuşmasından satır başları şöyle:

Olay 13 Şubat’ta 14:30’da meydana geldi. Erzincan’ın kurtuluş yıl dönümüydü. Böyle bir haberi alır almaz olay yerine gittim. 10 milyon metreküp toprak hızla akıp 800 metrelik hareketlilik oldu. Arama kurtarma çalışmaları hemen başladı. Tüm kurumlar dayanışma içinde çalışmaya başladı. 3 arkadaşımızın bir noktada 6 arkadaşımızın farklı noktada olduğu tespit edildi. Hemen olayın sorumluları ile ilgili soruşturma başlatıldı. Tutuklama da var.

Benim için o kadar büyük sıkıntı ki benim doğduğum köy 20 km uzaklıkta. O canlara hala ulaşılamadık. 4 kez kapasite artırılmış, ÇED raporlarını verenler özel firmalar. Sedat diye bir aktivist var, gözlerinden öpüyorum. Beni de eleştiriyor. Onun söyledikleri doğru. Keşke daha önceden daha fazla dinleyebilseydik. Bu Kanadalı firma neden Kanada’da değil de Türkiye’de çalışmayı yapıyor. Siyanürlü, denetimsiz aramaların durdurulması lazım. 1 km’ye kadar akabiliyor bu toprak. Denetimleri artırmak, sıkı şekilde bakmak lazım. Özellikle çevre ve çalışma bakanlığının bakması lazım.

Araştırma komisyonumuzdaki arkadaşlarımız doğaya duyarlı arkadaşlar. Doğayı çevreyi ilgilendiren öyle rapor hazırlayacağız ki böyle olayları duymayacağız bir daha. ÇED raporlarından bir tanesi olumsuz sadece. Raporu hazırlayan firmalara da ağır yaptırım gelmesi lazım. Faaliyet alanları kısıtlanmalı vahşi madencilik engellenmeli. Çok kazanmak için 30 yılda yapılacak iş 7-8 yıla sığdırılıyor. Burada daha çok Türk şirketleri olması lazım.

AFET BAKANLIĞI KURMALIYIZ

Doğal afetler ve deprem bakanlığı kurmalıyız. Türkiye’de dere yatakları var, buralara yapılan konutlar var. Sellerde binalar orada kalmış. Bu afettir. Bakanlık kurulmalı ve böyle olay olunca bakanlıktaki uzmanlar gitmeli. Erzincan’a ilgili bütün bakanlıklar geldi ama bu evlatlarımızın siyanürlü ortamda nasıl çalışması gerektiğini bilmesi lazım. Bunun için girişimde bulunacağım. Komisyon siyasi kaygılardan uzak, felaketlerin tekrar etmemesi için çalışacak. Sayın cumhurbaşkanımızdan randevu alacağız. Afet bakanlığını kuralım ve Prof. Naci Görür hocamızı başına getirelim. Buradaki bakanlık siyaset üstü olmalı. Araştırma komisyonu tüm detayları ortaya çıkaracak. ,

KOMİSYON SİYASET ÜSTÜ OLACAK

Komisyonun kurulmasından dolayı mutluyum. TBMM’deki komisyon siyaset üstü olacak. Birlikteliğimizi göstereceğiz. Olayın üzerine gideceğiz. Bu bizim için son derece değerlidir. Siyanür kelimesinin ortadan kalması için önemlidir. Siyanür güvenli sınırlı olmalıdır. Sanayide kullanılıyor, dozu önemli. Yapılacaksa denetim yapılmalı. Uluslararası regülasyonlara uyulmalı.

KILIÇDAROĞLU SEÇİMİ KAZANMIŞTIR

Hayatta dik duranlar hep kazanır, omurgası olanlar, ilkesini savunanlar hep kazanır. Bunu yapamayanlar saman alevi gibi savrulur gider. Sayın Kılıçdaroğlu 48 oyu geçmiştir. Sosyal demokrat lider iktidara olağanüstü yaklaşmıştır. Haksız yere eleştirildi. Kılıçdaroğlu o seçimi kazanmıştır.

reklam