reklam
reklam
DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN
reklam

Yeniden Refah Partisi, Cumhur İttifakı’ndan gidenleri topluyor

Yayınlanma Tarihi : Google News
Yeniden Refah Partisi, Cumhur İttifakı’ndan gidenleri topluyor
reklam

AKP ile Yeniden Refah Partisi arasındaki ‘ittifak’ gerilimi devam ederken, Yeniden Refah’ın bazı şehirlerde gösterdiği adayların AKP ve MHP’den ayrılan isimler olması dikkat çekti. Şanlıurfa ve Bursa’da AKP’li isimleri aday gösteren Yeniden Refah, Bingöl’de ise MHP’li bir ismin adaylığını açıkladı.

Kaynak: Birgün

AKP ile İstanbul, Ankara ve İzmir için ittifak görüşmelerinden şu ana kadar bir sonuç çıkmayan Yeniden Refah Partisi, diğer illerde adaylarını açıklamaya devam ediyor.

Açıklanan bazı adayların eski AKP’li ve MHP’li isimler olması dikkat çekti.

Parti’nin Şanlıurfa adayı eski AKP MKYK Üyesi Kasım Gülpınar olurken, Bursa adayı ise eski AKP İl Başkanı Sedat Yalçın olarak açıklandı.

Partinin Bingöl adayı ise eski MHP’li Mehmet Ziya Buyankara oldu.

ŞANLIURFA’DA KASIM GÜLPINAR

AKP’de MKYK Üyesi Kasım Gülpınar partisinden istifa ederek Yeniden Refah Partisi’ne katıldı. 

Kulislerde AKP’nin Şanlıurfa’da Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına mevcut belediye başkanı Zeynel Abidin Beyzagül’ü aday göstermesinin ardından Gülpınar’ın istifa etme kararı aldığı öne sürüldü.

İddiaların ardından Gülpınar, AKP’den istifa ederek Yeniden Refah Partisi’ne katıldı ve Yeniden Refah’ın Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu.

Yeniden Refah’tan yapılan açıklamada, “Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan  Adayımız Sn. Kasım Gülpınar Başkanımıza Hoşgeldiniz diyor, hayırlı ve başarılı hizmetler diliyoruz” denildi.

reklam